layout

Thursday, December 1, 2011

Ombak Rindu ♥♥


Salam 1Malaysia kepada pembaca blog saya, entry kali ini berkisah tentang filem cinta & romantik melayu terbaru pada tahun 2011 iaitu Filem Ombak Rindu akan mula ditayangkan di pawagam pada 1 Disember 2011. Filem Ombak Rindu ini adalah adaptasi Novel Ombak Rindu. Senarai pelakon utama dalam filem ini adalah Lisa Surihani, Aaron Aziz, Maya Karin dan Bront Palarae. Pelakon tambahan pula adalah Azizah Mahzan, Zaidi Omar dan Normah Damanhuri.

Trailer Ombak Rindu


Sinopsis Ombak Rindu

Sinopsis Filem Ombak Rindu 2011Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Lirik lagu tema Ombak Rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi kuSeperti mana trailer dan lirik lagu filem ini, memang romantik betul la, tapi apakan daya saya masih belum mempunyai masa untuk menonton filem ini. Kepada siapa yang mempunyai keluangan masa, jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini dan kepada yang ada girlfriend tu jangan lupa bawa sekali, memang sesuailah kalau bawa girlfriend sekali sebab inikan filem romantik. Tengok sorang-sorang mana ada feel. Cehhwahh..saya cakap, macam saya pulak yang berlakon dalam filem ini..Ok lah, itu sahaja yang ingin saya kongsi kepada anda..Wasalam ^_^

~SELAMAT MENONTON ~

1 comment: