layout

Tuesday, October 9, 2012

Untuk yang TERISTIMEWA :: For the SPECIAL ONE

Ini adalah saya still SINGLE dan sedang MENCARI orang teristimewa yang bakal menjadi milik saya satu hari nanti. Tapi saya masih BELUM MENJUMPAI wanita yang bakal saya miliki HATINYA.


Andainya satu hari nanti jika saya telah menjumpai seseorang yang teristimewa........
Awak adalah TEMAN ISTIMEWA bagi saya. Saya sentiasa ada di waktu awak susah dan senang. Saya sentiasa di sisi awak waktu suka dan duka. Saya selalu memberi awak kata-kata semangat agar awak lebih mengenali siapa diri awak yang sebenar. Saya selalu buat awak ketawa dan tersenyum di kala awak sepi. Saya selalu memujuk awak kalau awak menangis dan sedih. Walaupun saya tak pernah dengar awak menangis tapi awak cakap dekat saya yang awak ini lain dari yang lain. 

Awak tidak pernah untuk memutuskan hubungan kita. Namun ibarat pepatah, suatu perhubungan yang jujur dan ikhlas tidak pernah akan putus. Suatu hari nanti pasti saya akan dicari semula. Saya tidak pernah membuang teman tetapi kadang-kadang teman itu yang membuang saya. Dari sini saya mengajar awak erti keikhlasan dalam satu perhubungan.

Saya banyak belajar erti kejujuran, keikhlasan, keagamaan dan persahabatan dalam hubungan ini. Kalau dengan saya, awak kena banyak belajar berterus-terang kerana dalam suatu perhubungan tiada rahsia yang boleh membuatkan hati seseorang terluka. Awak kena pandai menjaga hati seseorang supaya awak tidak akan kehilangan erti perhubungan yang sebenar.

Untuk awak, saya titipkan satu kata-kata yang diperolehi dari pembacaan…. 

Kalau satu hari awak menangis…beritahu saya, saya tak janji nak buat awak tersenyum, tapi saya boleh menangis bersama awak. Kalau satu hari awak ada masalah, awak bagi tahu saya, saya tak janji nak bagi penyelesaian tapi awak boleh kongsi dengan saya. Kalau satu hari awak nak pergi berjalan, bagi tahu saya, saya bukan nak halang awak tapi…........saya boleh teman awak dan menjaga awak. 

Kalau satu hari awak perlukan seseorang untuk mendengar cerita awak saya janji saya akan ada untuk awak.

Tapi kalau satu hari awak perlukan saya dan saya tak muncul-muncul mungkin kerana ALLAH lebih memerlukan saya saat itu dan saya pula perlukan “hadiah” yang ISTIMEWA dari awak iaitu DOA dan AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN yang keluar dari mulut orang yang paling ISTIMEWA dalam hidup saya.

Seandainya suatu hari nanti saya tiada lagi di sisi awak. Awak kena ingat bahawa, perhubungan saya dan awak tidak pernah putus dan awak kena belajar erti berdikari dalam suatu perhubungan kerana waktu itu awak akan tahu pentingnya seorang teman dalam hidup awak.

Akhir sekali, jika suatu saat nanti saya adalah pemilik tulang rusuk kiri awak dan tercatat di Luh’ Mahfuz bahawa awak akan menjadi yang HALAL buat saya, saya amat bersyukur kepada ALLAH kerana telah menjodohkan saya dengan pasangan yang boleh memberikan kebahagiaan kepada saya dan saya tak akan sia-siakannya....

Sehebat mana kita merancang,
Selama mana kita menunggu, sekeras mana kita bersabar~♥
Kita hanya mampu MERANCANG.....
JODOH itu RAHSIA Allah, ALLAH yang menentukan SEGALANYA :')

2 comments:

  1. tahniah.... saya terharu mmbaca luahan hati ni...ciri2 yng di cari bagi setiap muslimah... insyallah, buat awk seorang insan bernama lelaki..jodoh yg terbaik allah tetapkan buatmu...sabar lah menanti... rancangan Allah ...xpernah terlalu awal ..mahupun terlewat walau sesaat.... insyallah.... LA TAHZAN

    ReplyDelete