Pada satu pgi, mcm biasa la aku keje 4time kat restron makcik aku...masuk keje mcm biasa la...smpai2 je aku terus masuk dapur prepare for breakfast food...chef la katakan...hahaha :D menu mula2 yg aku kne buat ialah cekodok bilis...perrghh..!!!cekodok paling sdap kot....!!menyelerakan lgi bila kne ngan sos + nescafe..nk rse?? dtg la sini...hahaha:D
tp mse tu, aku trbuat cekodok tu jdi tawar kot...sedih giler la :( nasib baik goreng skit je n x jdi bgi kat customer...klau x confirm kne buang keje...hahaha :D sejak drpd prstiwa tu,aku mmang x lupa utk letak garam kat dlm cekodok tu....hehehe :)
Pasal cekodok tu x pa lgi, yg lgi sedih pasal nasi lemak nie....mmang sedih giler ar...bukan sedih lgi, sadis terus...uhuhuhu :( korang nk tau x,knpa ngan nasi lemak tu..?? mcm nie citer nyer...jeng2...slalu nyer menu yg kedua,aku wat nasi lemak plak...tiap2 pgi mmang customer cri nasi lemak...blum bungkus dah mintak dah...dahsyat..!!! n kadang2 blum masak dah tnya....nie mnunjukkan nasi lemak nie mmang sedap tau...hahaha :D
time nasi lemak nie panas2 lgi peerrgghh la....!!! :D customer kadang2 lebih suka makan dlm pinggan je drpd yg bungkus nyer...ooppss, lupa plak nk citer pasal part yg memalukan n lwk tu..hehehe..sorry :) mcm nie citer nyer..disebabkan hari tu busy sngat, aku bungkus nasi lemak kelam kabut la....smpai trlupa nk letak telur kat nasi tu...aduhai..!! smpai customer tu complain kot sbab x de telur kat dlm nasi lemak tu...uhuhu :( dah la customer tu cina..malu giler la...aku ckp la "nasi lemak yg x ada telur tu,nasi lemak betina sbab tu la x ada telur n nasi lemak yg ada telur tu, nasi lemak jantan sbab tu la ada telur"(*korang paham2 la ye maksud aku)..hahahaha :D nasib baik x kne apa2,klau x masuk ICU la aku....mmang lpas nie aku taubat x lupa letak telur lgi...hehehe :)
Lastly, moral of the story lain kali bila wat sesuatu keje, kita kne careful ngan apa yg kita nk buat...jgn main redah je, nnti jdi la citer mcm aku nie....korang ambik la iktibar ye....wasalam... :D
haha, customer mmg camtu, lg2 cina..
ReplyDeleteno heart fealings, kay?
huhu, baru kau taw??
btw, customer cina tu pecaya ke kau ckp mcm tu??
kalau ak ada kat situ, mst aku da bantai gelak da.. haha.. lawak dow..
bestnya jadi chef! minat masak yah? saya minat jugak nie. sambil tanam anggur di rumah, sambil chef jugak. hahehehe
ReplyDelete